FAQs

Ofte stilte spørsmål

Prisene, som er oppgitt i nettbutikken www.norskbadstue.no, inkluderer merverdiavgift. Opplysninger om de totale kostnadene kjøperen skal betale, inklusive alle avgifter (merverdiavgift, toll, og lignende).

Ingen forskuddsbetaling!! 
I samarbeid med Svea Finans tilbyr vi kortbetaling, Vipps, fakturabetaling, delbetaling og direktebetaling via nettbank.

FAKTURA BETALING:

For å kunne betale med faktura i Svea Bank må du oppgi personnummer eller organisasjonsnummer. Det kreves også at du er over 18 år og registrert i Norge. Den vanlige kredittsjekken finner sted etter at du har lagt igjen dine personlige opplysninger i kassen. Hvis en kredittrapport blir tatt, vil en kopi bli sendt til deg. Vær oppmerksom på at det er kun Svea Bank som har tilgang til personnummeret ditt, og ikke NorskBadstue AS.
Dersom du ikke får faktura som valgmulighet i kassen, kan det skyldes for eksempel kredittvurderingen din eller at du har oppgitt feil informasjon. Når du velger en faktura kan det av sikkerhetsmessige årsaker være behov for å identifisere deg med Mobil BankID. Du vil motta din faktura på e-post fra Svea Bank når vi har sendt bestillingen din.

 

Vi samarbeider med de største Europeiske produsentene – Inmedias RES OU og Saunasell OU i Estland.

Det avhenger av hvor ofte du bruker Badestampen. Hvis du ikke bruker noe renseprodukter, anbefaler vi å tømme stampen når du er ferdig med å bruke den. Hvis du bruker den Vedfyrte Badestampen regelmessig, er det best å koble til et godt sandfilter på badestampen. Filteret fjerner partikler og fett fra vannet. Du kan bruke kjemikalier som brukes i badebasseng mot alger og bakteries. Doseringen på kjemikalier bør følges i henhold til retningslinjene.

Begge typer har både fordeler og ulemper:

En innvendig ovn har som oftest mer karisma og atmosfære siden du sitter nærme ilden. I tillegg er en innvendig ovn billigere.

En utvendig ovn derimot, har flere praktiske fordeler som når du må rense badestampen eller fjerne aske. En utvendig ovn gir også plass til flere mennesker i badestampen. Når det kommer til oppvarmingstid, så er det toppmodellene på de utvendige ovnene som varmer opp vannet raskest.

En utvendig ovn har en spesiell konstruksjon som gjør at vannet varmes raskere. Ovnen kan enkelt kobles til badestampen via 2 gummislanger og slangeklemmer. Når du har fylt badestampen med vann, vil ovnen også fylles automatisk. Ovnen har doble vegger så vannet vil ligge rundt hele ildkammeret. Som et resultat av dette, vil vannet varmes over en større overflate. Varmt vann vil stige og returnere til stampen gjennom den øvre tilkoblingen, mens kaldt vann vil dermed bli sugd inn i ovnen av den nedre tilkoblingen.

Vi anbefaler ikke å la den Vedfyrte Badestampen være fylt under varige fryseperioder. Hvis badestampen ikke blir brukt om vinteren, tøm vannet fra den Vedfyrte Badestampen og ovnen. La alltid tappekranen være åpen. Ikke la vannet fryse i en badestamp da is kan skade fiberglasset og ovnen. Det er derfor anbefalt å gjøre følgende under vinterperioden:

  • Bruk en elektrisk varmeren (frostvakt) med et sandfilter (når den er fylt). Denne kombinasjonen gjør at vannet ikke fryser.
  • Bruk et Isolert lokk.

Oppvarmingstiden på en Vedfyrt Badestamp avhenger av volumet på vannet som skal varmes og kapasiteten på ovnen. Våre Vedfyrte Badestamper har et volum på mellom 700 til 3 600 liter, og ovnene har en kapasitet på 24 til 35 KW! Dette resulterer i en oppvarmingstid på 1 til 3 timer for å oppnå en komfortabel kroppstemperatur.

“Boble-systemer” er et system der bobler slippes fra bunnen i den Vedfyrte Badestampen. Dette gir en avslappende følelse og behagelig lyd. “Hydro-massasje Systemer” er derimot et kraftig system som sender en blanding av luft og vann ut av dyser for å gi en god ryggmassasje. Vi anbefaler å bruke dem begge sammen for en sterkere SPA effekt.

Salt har liten effekt på luftmassasjesystemene og LED-belysningene. Bare dyser og plafonder på LED-lampene er i kontakt med vann; saltvann påvirker overflaten og kan dermed bare ødelegge utseendet. Resten av komponentene i luftmassasjesystemet og LED-belysningen tar ikke skade av saltvann.

Hydromassasjesystemene, filter og elektrisk oppvarming kan ikke brukes i kombinasjon med saltvann. Konsentrasjon av salt i vann må ikke overstige 250 milligram per liter.

Det finnes vannrensingssystemer for elektrolyse som bruker salt til vannrensing. Konsentrasjonen av salt i vann under rengjøringen overstiger vanligvis ikke – 250 milligram per liter.

Hvis du fortsatt vil ha saltvann sammen med elektrisk oppvarming, kan vi tilby deg elektriske varmeelementer av titanlegering for saltvann. I dette tilfellet kan tillatt konsentrasjon av salt i vann være opptil 35 000 milligram per liter.

Termotre er termiskbehandlet tre, som har blitt modifiser av damp og høy varmebehandling (> 180° C). Takket være denne prosessen minimeres eller fjernes de fleste negative egenskapene til treverket. Denne prosessen forbedrer de fysiske egenskapene til treverk, forbedrer levetiden og gir en utmerket farge. Vi bruker Termotre i gran av høy kvalitet på våre utendørs badstuer og badestamper. Produkter av Termotre er robuste, inneholder lite kvae, beholder det sin fasong og størrelse. Denne typen tre er også mer motstandsdyktig mot råte, bakterier og skadedyr. Termotre har også ulempen – denne type tre er veldig tør, og kan fort sprekke ved montering.

Vi anbefaler å behandle alle badstuer og badestamper utvendig innen 2 måneder etter montering. Vi anbefaler å bruke Remmers HK lasur som har et bredt utvalg av farger.
Innvendig bør badstuer behandles før bruk, rett etter montering, deretter 1 gang per 2 år. Vi anbefaler Tikkurila Supi serie til badstuer.

Enkelt montering.
Badstuen krever ingen ekspert for å settes opp etter at utstyret er mottatt. En badstutønne kan leveres enten ferdig montert eller som byggesett. Det trengs som regel kun én dag for å montere enn badstutønne, sett opp imot at det ofte kan ta flere dager for vanlige badstuer. NorskBadstue tilbyr montering på stedet av alle type badstuer som er kjøpt av oss.

En badstutønne har design i form av en tønne. Denne formen er valgt av den grunn at varmen sirkulerer rundt i kurvede vegger i stedet for å samle seg opp mot taket. I en badstue med tønneform fordeles varmen i hele badstuen. Det går også mye raskere å varme opp en badstutønne enn standard rektangulære design. Det tar ikke mer enn 30-40 minutter for luften i et badsturom varmes opp til den komfortable temperaturen (+90 grader celsius).

Alle våre badstuer kan bli levert både ferdig monterte eller flatpakket.
Badstubyggesett kommer pakket på en pall. To mennesker kan enkelt montere en badstue i løpet av 1-2 dager. Vi tilbyr FRI FRAKT av alle badstubyggesett til og med postnummeret 7800.
Fordelen med en fabrikkmontert utendørs badstue er at den kan brukes umiddelbart etter at den er levert på stedet og ovnen er installert. Ulempen – dyrt frakt, i tillegg kreves ekstra utstyr til å losse av badstuen fra lastebilen.

Både elektriske og vedfyrte ovner kan varme opp badstuen til 70-100 °C. Når du velger en varmeovn er det nødvendig å ta hensyn til dens tekniske egenskaper. Begge varmeovnene fungerer på samme måte: de varmer opp steiner, som varmer opp badstuen.

Den største fordelen med montere en vedfyrt badstue er at du ikke trenger en elektriker for å legge ledninger som hadde vært nødvendige for driften om det var en elektrisk badstue. I tillegg skaper lukten av brennende tre en tradisjonell og god atmosfære i damprommet. Den største ulempen med vedfyrte badstuer er at det er mye vanskeligere å kontrollere temperaturen i badstuen. Våre leverandører tilbyr badstuovner fra finsk produsenten Harvia. Alle ovnene er merket med CE, som er obligatorisk for alle land som er med i Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS).

Elektriske ovner er det beste alternativet for de som ønsker et renere badstuemiljø. Elektriske ovner velges som regel av innbyggere i storbyer, hvor vedovn er vanskelige å plassere pga reglene fra f.eks borettslaget, eller begrenset avstand til andre bygninger.
Fordelen med elektriske ovner er at det er mye lettere å styre temperaturen med termostaten, vedlikehold er også enklere.  Ulempene er at elektriske ovnene kan kun installeres av en sertifisert elektriker, noe som øker total pris av både ovnen og badstuen. Det tar også litt mer tid til å varme opp badstuen om vinteren, hvis ovnen er på kun 6-7kW. I henhold til nye reglene alle ovnene har installerte oppheving sikring, som kan også gå av ved kuldegradene. I dette tilfellet må badsturommet varmes opp med andre kilder, og ovnen må nullstilles.

Målet vårt er å tilby våre kunder utmerket kvalitet til den beste mulige prisen!
Alle priser inkluderer moms og tollavgift, selv om vi importerer varer fra Estland ( Inmedias Res OU og Saunasell OU). Ingen forskuddsbetaling! Vi samarbeider med Svea Finans for å kunne tilby dere de beste betalingsmåtene.

Det ikke anbefales å plassere badstuen direkte på gress eller jord, på grunn av fuktighet. Men det passer fin med godt presset pukk/grus, med steinplate på. Det viktigste å være obs på at fundamentet under de badstuens støttebeina er i vatter.

Handlekurv